Neem contact op

Programma

13.30 Ontvangst

14.00 Keynote: Maximilian Ahrens, Europees voorzitter van GAIA-X. Hij geeft zijn visie op data- en technologie soevereiniteit in Europa. Hij komt speciaal voor dit evenement naar Nederland en gaat in zijn keynote in op wat er tot nu toe bereikt is en wat zijn visie is op de toekomst van GAIA-X. Hij geeft zijn visie op de waarde van data- en technologiesoevereiniteit in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door een paar grote spelers.

14.45 Menno Weij, Partner Tech & Privacy Law bij BDO en bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht: De worsteling bij internationale data-doorgiftes; Snappen we het nog wel? Menno Weij behandelt aan de hand van een aantal praktijkcases, vanuit juridisch perspectief, de huidige problematiek bij internationale data doorgiftes. Hij onderstreept het belang van cloud en datasoevereiniteit voor bedrijven en organisaties in Nederland en Europa.

15.15 Pauze

15.30 Stijn Grove, Managing Director Dutch Data Center Association: Hoe bouwen we digitale bruggen om onze Europese digitaliseringsambities te realiseren? Stijn Grove geeft zijn visie op datasoevereiniteit en waarom we vanuit onze datacenters in Nederland de digitale bruggen moeten bouwen tussen andere landen om samen sterker en onafhankelijker te zijn in Europese digitaliseringsambities.

16.00 Sven Kullmann – Vice President Open Telekom Cloud - T-Systems: De geheimen achter het succes van Open Telekom Cloud in Duitsland en de waarde voor Nederlandse organisaties. Sven Kullmann gaat in op het geheim achter het succes van de Open Telekom Cloud en licht toe wat de waarde van dit Europese alternatief is voor overheden, onderzoeksinstituten en bedrijven in Nederland die grote waarde hechten aan dataprivacy en security.

16.15 Officiële opening “second node” voor Open Telekom Cloud

16.30 Rondleiding door NorthC Datacenter Almere: Twee consultants van NorthC datacenters geven u een kijkje in een van Nederlands meest vooraanstaande datacenters.

17.00 Hapje en drankje

Belangrijk: Omdat het evenement plaatsvindt in een datacenter is registratie vooraf noodzakelijk en worden de registratiedata gedeeld met NorthC datacenters. Bij binnenkomst is het tonen van legitimatie verplicht.

T-Systems behoudt zich het recht voor om personen uit te sluiten van deelname aan dit evenement.