Neem contact op

New Module

Add content here.

IT, ecosysteem

2019 wordt het jaar van ecosystemen

31-januari-2019

2018 was het jaar waarin T-Systems wederom een flinke groeispurt heeft gemaakt. Dat maakt mij een tevreden mens. Ik word enthousiast als ik denk aan de vele nieuwe projecten bij vooraanstaande organisaties. We maken onze missie ‘we enable your digital life’ nu echt waar.

Een succesvol 2018

In 2018 hebben we veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. In twee jaar tijd zagen we het aantal klanten verdubbelen met prestigieuze spannende projecten. Shell, Heineken en Friesland Campina, vertrouwen al veel langer op onze IT-expertise. Dit jaar hebben we ook overeenkomsten getekend met onder andere ProRail, Eneco en Toyota.

ecosysteem 700x300-1

Spannende projecten…

Hoe gaaf is het dat wij in samenwerking met verschillende partners (Dura Vermeer, TWTG en T-Mobile) slimme oplossingen ontwikkelen, zoals een slim parkeren oplossing, waarmee je 30% minder zoekverkeer in grote steden realiseert. Dankzij een door ons ontwikkeld dataplatform wordt een gebruiker eenvoudig via zijn parkeerapp of navigatiesysteem begeleid naar een vrije parkeerplaats. Een ander sprekend voorbeeld is de slimme koffieautomaat die ervoor zorgt dat de bonenvoorraad altijd op peil is. Er volgen zeker nog veel meer van deze mooie oplossingen.

Enabler van het digitale leven….

Dan heb ik het nog niet over het fundament dat daarvoor nodig is. Zo is onze Smart SD-WAN oplossing een software gedreven netwerk waarmee we een snelle en flexibele snelweg aanleggen voor organisaties die overal ter wereld verbonden willen zijn. En daarmee ook sneller, veiliger en goedkoper nieuwe toepassingen kunnen aanhaken op dat netwerk. Op deze manier zijn ze dus klaar voor de digitale toekomst.

Ecosystemen gaan het verschil maken

2019 wordt het jaar waarin steeds meer ecosystemen het verschil maken. We gaan intensieve samenwerkingsverbanden aan voor end-to-end oplossingen. Wij brengen de juiste partners samen om maximale toegevoegde waarde te leveren en nieuwe business concepten te ontwikkelen.  Niemand kan in deze kennis intensieve en snel veranderende wereld alles alleen afdekken. Tegelijkertijd kunnen klanten het zich niet altijd permitteren om met eindeloos veel partijen in zee te gaan. T-Systems neemt hier de regierol.

In een ecosysteem verbind je je aan partners die samen ook verantwoordelijkheid en risico nemen. Zo werken wij met verschillende ecosystemen met allerlei start-ups. Wat als één van die start-ups failliet gaat of overgenomen wordt door de concurrent van onze klant? Dat risico nemen wij van de klant over. Wij zorgen voor een alternatief als dat onverhoopt nodig is. Uiteraard blijven we ook intensief samenwerken met onze technologiepartners.

Onze belangrijkste technologiepartners

Voor SAP zijn wij één van de belangrijkste system integrators. Wij beheren ’s werelds grootste SAP HANA-omgeving met maar liefst 45 TB aan geheugen en hebben daarnaast ook onze kostenefficiënte cloudoplossing. Verder maken we onze multicloudbelofte waar, door intensieve relaties met Microsoft en AWS. Er zijn nog maar weinig bedrijven die op één cloudpaard wedden. Die organisaties bieden wij alle kennis van zowel een Azure als Amazon omgeving waarbij wij een complete managed service dienstverlening waarbij, flexibiliteit en kostenefficiency cruciaal zijn.

T-Systems maakt het verschil

Niet iedere IT-dienstverlener is in staat vergelijkbare diepgaande expertise te leveren, end-2-end en volledig secure. Maar wat ons echt onderscheidend maakt, is de unieke combinatie van standaardisatie en ‘broodje speciaal’. De traditionele IT-dienstverlener is gewend om alles op maat te ontwikkelen. Daar tegenover staat het bedrijf dat dankzij optimale ‘operational excellence’ processen als geen ander weet te standaardiseren. En zo ook tegen hele lage kosten te leveren. Wij weten beide werelden goed te combineren. Ons moederbedrijf Deutsche Telekom is hèt voorbeeld van een geoliede machine van gestandaardiseerde dienstverlening. Onze klanten profiteren dagelijks van deze kracht die we combineren met slagvaardigheid en snelheid in het leveren van toch dat stukje maatwerk dat echt nog steeds nodig is.

De grootste uitdaging voor 2019

Onze klanten moeten voortdurend de juiste balans vinden tussen een kostenefficiënte IT-operatie en ruimte creëren voor IT als business enabler. De dagelijkse operatie moet onverstoord verdergaan en aan de andere kant moet er geld en tijd worden vrijgemaakt voor strategische (disruptieve) innovatie. Dat valt niet altijd mee als de druk op time-to-market alsmaar groter wordt.

*Dit blog is eerder verschenen in  AG Connectr.

Sake Algra

Geschreven door Sake Algra

Sake Algra, Managing Director, is sinds december 2017 verantwoordelijk voor de transformatie van T-Systems Nederland. Tijdens zijn carrière heeft meerdere leiderschapsrollen vervuld bij toonaangevende technologiebedrijven CMG, Logica en CGI.