Neem contact op

New Module

Add content here.

HR, best place to work

Stappen die helpen om jouw doelen wél te bereiken

03-maart-2017

We hebben in ons leven vaak allerlei plannen en ideeën. Eindelijk die hobby oppakken, meer sporten en misschien wel meedoen aan marathon van New York. Of zoals onze T-Systems collega's, inclusief mijn persoon: meedoen aan de Fit-ing Vrijstad Vianen Loop

running700x300.png

Bij T-Systems zijn we er erg op gebrand dat medewerkers hun doelstellingen duidelijk voor ogen hebben en het pad ernaartoe nauwkeurig uitstippelen. Zo zagen we bijvoorbeeld uitdaging in het meedoen aan een hardloopwedstrijd in Vianen. Het is dan wel geen topsport, maar we moeten voor de deelname wel doelgericht trainen. 

Zo doen we dat ook continu op ons vakgebied. Door een leven lang gericht te blijven leren. Door ontwikkelingskansen aan te grijpen. Door mee te bewegen met nieuwe ontwikkelingen. Want wie stilstaat, zal zijn doelen nooit bereiken. Dit is niet altijd eenvoudig om in de praktijk te brengen. Er is namelijk altijd een kans dat enthousiaste spinsels al snel veranderen in langetermijndoelstellingen. Ook op de werkvloer ligt die neerwaartse spiraal op de loer. Hoe doorbreken we die status quo?

Sta open voor verandering

Het omgooien van oude gewoontes vergt energie en brengt onzekerheden met zich mee. Het handhaven van de status quo zorgt voor rust, veiligheid en vertrouwen. Maar ook stilstand. Misgelopen reizen. Niet gelopen hardloopwedstrijden. Nooit ontplooid talent. Een bucketlist zonder strepen. Dromen die nooit werkelijkheid werden.

Dat geldt niet in de laatste plaats ook voor een carrière. Wie zichzelf niet meer uitdaagt, openstaat voor veranderingen en meegaat met ontwikkelingen verliest relevantie. Het formuleren van duidelijke doelstellingen en mijlpalen werkt motiverend, zorgt voor vooruitgang en biedt handvatten om ambities waar te maken.

We zijn allemaal in staat tot bijzondere prestaties, zolang we onszelf maar duidelijke doelen stellen en openstaan voor verandering. Mee durven met de stroom of er juist vol tegenin gaan, maar je in ieder geval niet verstoppen achter zekerheden. Dan komt de overwinning, of tenminste de vooruitgang, vanzelf.

Marieke Schut

Geschreven door Marieke Schut

Marieke Schut, VP HR T-Systems Nederland, startte in 1997 haar carrière als Reward Specialist binnen verschillende internationale bedrijven en heeft meer dan 15 jaar ervaring als professional in strategisch HR consulting, dit gecombineerd met ervaring in complexe, internationale en multiculturele omgevingen. Marieke heeft brede ervaring met change & transition projecten.