Neem contact op

New Module

Add content here.

IT, SAP

Succesvol innoveren met Partner Managed Cloud

18-mei-2020

Het Partner Managed Cloud (PMC) model maakt het voor bedrijven makkelijker om budget vrij te maken voor innovatie. Dat was de strekking van het webinar ‘Move to a one-stop-shop SAP Cloud Offering’ van T-Systems onder leiding van moderator Marielle van der Werf.

In dit blog wil ik kort terugblikken op de belangrijkste punten van spreker Thomas Wieβflecker, Head of SAP Partner Managed Cloud van T-Systems International, en zijn antwoorden op een aantal kijkersvragen.


webinar

Van CAPEX naar OPEX

Mijn collega Thomas behandelde in het webinar drie belangrijke onderwerpen met betrekking tot het PMC-model:

  • Hoe je als bedrijf kostenefficiëntie kan verhogen door je SAP licenties in abonnementsvorm onder te brengen – van CAPEX (Capital Expenditures) naar OPEX (Operating Expenditures);
  • Hoe PMC helpt om je SAP licenties eenvoudiger te beheren;
  • Hoe PMC helpt om je SAP landschap te innoveren zonder grote investeringen.

Wat dit in de praktijk betekent wil ik graag toelichten aan de hand van vragen die tijdens het webinar werden gesteld:

Hoe werkt het licentieverdrag?
Het PMC-model bundelt licenties, service en ondersteuning. Deze integrale end-to-end aanpak omvat de complete IT-stack en de gehele waardeketen van onze klanten. Zij sluiten met T-Systems een PMC-contract af voor een nieuwe of bestaande licentie en wij hebben een apart contract met SAP. Onze klanten ontvangen gebruiksrechten voor SAP-licenties en T-Systems verzorgt naast implementatiediensten ook het onderhoud.

Is PMC mogelijk voor verschillende SAP-generaties?
Het PMC-model kan voor het volledige scala aan SAP-oplossingen worden ingezet, evenals on-premise- en cloudoplossingen. Een bijkomend voordeel is dat het PMC-model de transformatie naar S/4HANA makkelijker maakt. T-Systems kan daarin ondersteunen als en wanneer onze klanten dat willen.

Voor wat voor soort bedrijven is PMC interessant?
PMC kan interessant zijn voor alle soorten bedrijven, van kleine en MKB-bedrijven tot hele grote wereldwijd opererende ondernemingen, in alle uiteenlopende industrieën. Het PMC-model wordt daarbij volledig afgestemd op de wensen van de klant.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van PMC?
Onze klanten noemen in de eerste plaats innovatie. Het PMC-model combineert de veelomvattende SAP-services van T-Systems en het flexibele PMC-model. Onze klanten hebben zo altijd de juiste SAP-softwareoplossingen voorhanden, waardoor ze ongehinderd kunnen innoveren om hun concurrentievoordeel in de markt te versterken.

Naast innovatie zijn andere belangrijke voordelen van PMC:

  • One-stop-shop: bundeling van end-to-end services, licenties en infrastructuur met een eenvoudiger contractmodel en een klantenfactuur met een vast maandbedrag;
  • Grotere efficiëntie en minder complex omdat klanten niet meer te maken hebben met meerdere leveranciers;
  • SAP-as-a-service (SAAP) gebruik van state-of-the-art SAP software;
  • Van riskante CAPEX investeringen naar het OPEX model;
  • Het versnellen van digitaliseren en eenvoudiger overgang naar S/4HANA.

Waarom kiezen voor T-Systems?
T-Systems is wereldwijd de grootste PMC-aanbieder en we hebben een heel sterke partnerschap met SAP. Dat werd begin dit jaar door SAP bekrachtigd met een SAP Partner Excellence Award voor de uitzonderlijke bijdrage van T-Systems aan de digitale transformatie van SAP-klanten en de end-to-end service in PMC.

Wat is de volgende stap als je interesse hebt in PMC?
De eerste stap voor bedrijven die interesse hebben in PMC is een analyse van het huidige SAP landschap. Daarvoor ga ik graag in gesprek om de mogelijkheden te bekijken.

Voor meer aanvullende informatie kun je het volledige webinar ‘Move to a one-stop-shop SAP Cloud Offeringhier terugkijken.

Occo Vreezen

Geschreven door Occo Vreezen

Occo Vreezen is zijn hele leven al bezig met IT gerelateerde business topics of business gerelateerde IT topics. SAP is daarbij een rode draad na een aantal implementaties en hosting. Belangrijke steekwoorden: SAP, hosting services Business intelligence, big data, architectuur en SAP S/4 HANA.