Neem contact op

New Module

Add content here.

Cloud, IT, multicloud

Wat is nieuw in cloud?

14-augustus-2018

Wat u nu nog moet weten over de cloud

De inzet van de cloud heeft de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Wat tot zo’n vijf jaar geleden nog als zogeheten disrupter van het IT-landschap werd betiteld, is de cloud inmiddels voor veel organisaties het fundament voor toekomstige innovaties geworden. Er zijn weinig mensen te vinden die nog twijfelen aan de toegevoegde waarde van de cloud. Wel leren we van de afgelopen tijd dat iedere organisatie zo zijn eigen redenen heeft om naar de cloud te gaan. En belangrijker nog, daarbij een eigen route kiest. In de Hype Cycle for Cloud Computing van Gartner krijgt u een overzicht van de nieuwste cloudconcepten met een concreet inzicht in de do’s en don’ts van de verschillende scenario’s en de mate van volwassenheid daarbij.

multicloud blog gartner

Door de cloudbomen het bos niet meer zien

U heeft ongetwijfeld helder op het vizier wat uw overwegingen zijn om voor een bepaalde private, publieke of multi-cloudomgeving te kiezen. Innovatie, flexibiliteit en schaalbaarheid in resources zijn in veel gevallen een aanleiding om voor de cloud te kiezen en de weg naar de digitale transformatie goed voor te bereiden. De verschuiving van Capex naar Opex-kosten speelt ook een belangrijke rol. De laatste jaren werd de veiligheid van de publieke cloudomgeving in twijfel gebracht, daar komt  nu snel verandering in door de vele bewezen diensten. Een argument dat meer en meer een rol gaat spelen, is kennis. Of beter gezegd, het gebrek aan intern beschikbare kennis. Hoe meer keuzes in cloudconcepten en strategieën, hoe meer know-how nodig is, maar hoe minder die voorhanden is, lijkt het wel.

Meer keuzes, minder know-how

Dat klinkt ongetwijfeld wat tegenstrijdig. Toch blijkt uit onze ervaring met uitdagingen van onze klanten dat het niet eenvoudig is keuzes te maken die volledig aansluiten op de eigen organisatiewensen. Er bestaat geen ‘one-size-fits-all’ oplossing. Niet alleen omdat elk IT-landschap anders is, iedere organisatie zijn eigen afwegingen maakt, maar ook omdat we inmiddels zoveel verschillende cloudscenario’s kennen. Op het vlak van de infrastructuur maar helemaal op het vlak van het applicatielandschap, gebaseerd op een uiteenlopend aantal cloudtechnologieplatformen en functionaliteiten op deze platformen.

Onafhankelijkheid is een groot goed voor het juiste cloudscenario

Dan is het prettig dat u zaken doet met een IT-dienstverlener die technologie-onafhankelijk is en tegelijkertijd de ervaring heeft met alle cloudsmaken. Cloud computing mag dan de basis zijn voor toekomstige innovaties, uw organisatie moet daar wel klaar voor zijn. Met meer dan 12 jaar opgebouwde cloudexpertise ontwikkelen wij samen met u de beste cloudaanpak en bijpassende concepten. In deze whitepaper introduceren wij het rapport van Gartner: de Hype Cycle voor Cloud Computing 2018 en krijgt u een helder en onafhankelijke kritische blik op de nieuwste cloudconcepten. Daarmee kunt u objectieve keuzes maken gebaseerd op uw eigen afwegingen. Wij helpen u daar graag bij!

DOWNLOAD DE  GRATIS WHITEPAPER

Bryan Croes

Geschreven door Bryan Croes

Bryan Croes is CTO en werkzaam bij T-Systems sinds 2006. Hij is meer dan 20 jaar actief in de IT-wereld. In zijn rol als CTO is hij diepgaand betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van multicloud en wat de (multi)cloud voor impact heeft op organisaties.