Neem contact op

5G heeft veel nieuwe kansen in petto – in de eerste plaats op het vlak van efficiëntie maar ook van innovatie. En 5G is iets blijvends. De steeds toenemende vraag naar netwerkbandbreedte, hoge applicatieprestaties (vanuit de cloud) en verbeterde gebruikerservaring maakt de weg vrij voor een brede acceptatie van 5G. Op toekomstige markten verandert 5G de spelregels.

In 2019 deed 5G zijn intrede. Deze nieuwe technologie biedt veel nieuwe kansen voor verschillende partijen. Telecomaanbieders kochten hun eigen TSystems_book_WP 5G_oS_1E_kleinfrequentiebanden om 5G-netwerken uit te rollen. De komende maanden staan in het teken van investeringen en ontstaat er een race om grote gebieden van de Europese markt te bestrijken met openbare 5G-netwerkmogelijkheden. Telecom-aanbieders zijn niet de enige ondernemingen die de toegevoegde waarde van eersteklas mobiele telefoonnetwerken zien. 5G-netwerken zijn perfect geschikt als particuliere campusnetwerken voor productielocaties of als middel om effectief verbinding te maken met externe bedrijfslocaties. 5G-campusnetwerken hebben de potentie om een revolutionaire verandering teweeg te brengen in de processen op bedrijfscampussen, bijvoorbeeld voor intralogistiek, omvangrijke communicatie van machine naar machine voor slimme fabrieken of de introductie van nieuwe mogelijkheden zoals AR [Augmented Reality] en VR [Virtual Reality].

Niet voor elke situatie is 5G nodig. Soms kan de volgende generatie Wi-Fi of de installatie van een 4G-campusnetwerk op dit moment de beste oplossing zijn. Het vinden van de juiste gebruiksscenario's is van cruciaal belang om de voordelen van 5G te benutten en het maximale rendement uit investeringen te halen.

Onze whitepaper ”5G – A Catalyst for Innovation“, met het rapport van Gartner ‘; ‘Exploit the Innovation Opportunities Enabled by 5G Wireless’ geeft je meer inzicht op het gebied van 5G. Optimaliseer en verfijn je 5G-strategie en vind de cases waar jouw bedrijf het meeste profijt van heeft.

In deze whitepaper lees je het volgende:

  1. 5G-mogelijkheden en tijdlijn
  2. Verbeteringen van R 16 ten opzichte van R 15
  3. Strategisch advies over gebruiksscenario’s
  4. Integratie van edge computing

Gartner, Exploit the innovation opportunities enabled by 5G wireless, Nick Jones, 17 December 2018.