Een reis naar Berlijn en de toekomst van de maakindustrie.
Samen met branchegenoten en oprichters van manufacturing startups.

Heb jij als IT-leider interesse in het verbeteren van de synergie tussen OT en IT? Dan nodigen wij je graag uit voor een field trip naar Berlijn en het Werner-von-Siemens Centre, samen met vakgenoten en oprichters van Nederlandse startups in de maakindustrie. Van 16 tot en met 17 mei.

De toekomst van de maakindustrie wordt gevormd door robotica, AI, computer vision, IoT, augmented reality, virtual reality en digitale tweelingen. Toepassingen van al die opkomende technologieën zijn actief in het van buiten oud-industriële, en van binnen moderne Werner-von-Siemens Center in Berlijn, waar wetenschappers, high-tech startups en grote techondernemingen als Siemens en T-Systems hun eigen werkruimten hebben. Ga mee met onze field trip om te leren van deze hotspot, samen met oprichters van Nederlandse manufacturing startups.

Je gaat in een privé-treincoupé op reis met startup founders, vakgenoten in de maakindustrie, en ons T-Systems-team. Samen verblijven we in een comfortabel hotel en genieten we tussen alle inspiratie door van een groepsdiner in Berlijn.

Hoogtepunten

  • Face time en interactie met Nederlandse vakgenoten en techondernemers in de maakindustrie
  • Je bezoekt het oud-industriële Werner-von-Siemens Centre, tegenwoordig bij uitstek een plek om mobiele robotica, edge computing, computer vision, AI, AR en VR niet op papier maar in het echt in de maakindustrie tot je te nemen. T-Systems heeft hier zijn eigen Future Factory Hub.

"Het was erg inspirerend om te zien hoe T-Systems verschillende technologieën, zoals 5G, Edge computing en AI, benut om praktijkvoorbeelden van smart manufacturing te tonen. De uitwisseling met startups en branche-experts heeft tot nieuwe zakelijke inzichten geleid."


Koert van de Pest, Supply Chain & Operations Director bij Perfetti van Melle.

 

De deelnemende startups van dit jaar

Logo-Dimenco

Dimenco heeft displays ontwikkeld waarmee 3D en VR zonder bril of andere wearables ervaren worden, bijvoorbeeld voor het bekijken van CAD-toepassingen. Als inspecteurs een defecte machine willen onderzoeken, kunnen ze op het Dimenco-display een hoge resolutie 3D-foto van de machine bekijken. Dit bespaart dure en tijdsintensieve reizen naar een fabrieksterrein. 

Logo-Sensorfy

Sensorfy is een industrie 4.0-innovator op het gebied van voorspellend onderhoud. Door geavanceerde sensoren en een combinatie met big data analytics, stelt Sensorfy zogenaamde Original Equipment Manufacturers (OEMs) in staat om ongeplande downtime teniet te doen en de levensduur van resources te verlengen. Het bedrijf heeft een missie om industriële processen aanzienlijk efficiënter en duurzamer te maken.

Logo-Birds_ai

Birds.ai meet, volgt en rapporteert automatisch de status van verschillende items, zoals bijvoorbeeld het aantal flessen dat op een fabrieksband passeert. Daarmee verlaagt het kosten drastisch en verhoogt het de efficiency. De computer vision technologie van Birds.ai kan ongeveer alles detecteren. Hierdoor kan het bedrijf heel gemakkelijk snel verschillende markten betreden. Zo helpt Birds.ai ook inspecteurs van windturbines en hoogspanningslijnen om defecten op te sporen, om het nodige onderhoud tijdig uit te kunnen voeren.

Logo-Machine2Learn

Machine2Learn (M2L) biedt eenvoudige oplossingen voor het implementeren, beheren en onderhouden van geavanceerde machine learning-modellen in productie. Met een schat aan geteste modellen is M2L bedreven in het snel leveren van betrouwbare state-of-the-art oplossingen. In overeenstemming met de nieuwste regelgeving inzake dataprotectie, zorgt M2L zonder compromissen voor de bescherming van privacy.


Het Werner-von-Siemens Centre

Het ' Werner-von-Siemens Centrum voor Industrie en Wetenschap' is een ultieme showcase voor wat er op komst is in de maakindustrie. Binnen deze hubs zetelen grote bedrijven zoals Siemens en T-Systems, manufacturing startups en scaleups en Duitse innovatie-instituten.

 

 

Agenda en kosten 

Dinsdag 16 mei

~ 11.30 uur: Stap op in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer of Hengelo. Privé-treincoupé met vakgenoten en startup oprichters. De reis duurt ongeveer 5 tot 6 uur, afhankelijk van het vertrekpunt. 

~ 17.30u: Inchecken bij het hotel

~ 19.00u: We nemen we je mee voor een diner in Berlijn.

Woensdag 17 mei

08.00 - 09.00u: Ontbijt en hotel check-out

09.00 tot ~ 14.00u: Excursie in het Werner-von-Siemens Centre, die eindigt met een combinatie van een lunch en smart manufacturing workshop door onze Industry Architect Mark van Boxsel

~ 15.00 tot ~ 20.00u: Terugreis naar Nederland.

KOSTEN

T-Systems bekostigt de Werner-von-Siemens excursie, het diner en de lunch op zowel 16 als 17 mei. De kosten voor jou als participant bestaan uit de treinretour à € 130,- en een hotelovernachting inclusief ontbijt à € 120,-. NB: T-Systems koopt de treinretour en de hotelovernachting op voorhand voor je in. Wij sturen je een factuur met deze kosten.

In totaal zijn de kosten dus € 250 per participant voor dit arrangement, als je besluit mee te gaan.

Ga je mee?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op